Reggeli: gyümölcsös zabkása sütve

Puffinos felvezetés után íme akkor az első funky recept:) 



Hozzávalók:

20 dkg zabpehely

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. őrölt fahéj

6 dl tej

4 evőkanál méz

1 db tojás

20-25 dkg friss gyümölcs (nálam most eper, málna, szeder, áfonya vegyesen)

10 dkg dió

1. A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a tejet összekeverjük a mézzel és a tojással.

2. A diót durvára vágjuk, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük.

3. Kivajazunk egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat, beleszórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a gyümölcsöket, aztán jöhet a maradék zabpehely és végül ráöntjük a tejes keveréket.

4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót. 

Facebook oldalunk is van, itt ni

Tovább a blogra »