Puffinos felvezetés után íme akkor az első funky recept:)
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
6 dl tej
4 evőkanál méz
1 db tojás
20-25 dkg friss gyümölcs (nálam most eper, málna, szeder, áfonya vegyesen)
10 dkg dió
1. A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a tejet összekeverjük a mézzel és a tojással.
2. A diót durvára vágjuk, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük.
3. Kivajazunk egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat, beleszórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a gyümölcsöket, aztán jöhet a maradék zabpehely és végül ráöntjük a tejes keveréket.
4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót.
Facebook oldalunk is van, itt ni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: