Funky Diet

Gluténmentesen az élet 56/1

Na akkor ma tényleg elkezdem ezt a próbát. Mától karácsonyig gluténstop. Ahogy azt a Puffinon is írtam, kipróbálom, milyen így az élet. Annyi engedményt adok magamnak, hogy minden héten lesz egy nap, amikor felmentést kapok, mert muszáj “rendes” sütiket is sütnöm, kóstolnom, stb., konkrétan munkaköri kötelesség:) 

Azt azért elárulom, hogy már múlt héten el akartam kezdeni, és már megvettem a búcsúvacsorát is akkor, jóízűen megettem, hogy aztán másnaptól beindítsam a projektet, de aztán közbejött egysmás és csúszott mostanáig. Így aztán tegnap megint megvettem a búcsúvacsorát:), jóízűen megettem, hogy aztán másnaptól, vagyis mától beindítsam a gluténmentes projektet és ma nem is sunnyogtam el, tényleg elkezdtem.  (A kedvenc aldis-magos zsemle sós lurpakkal, sonkával, avokádóval és paradicsommal megpakolva – ez volt a búcsúvacsorám – mindkét alkalommal:) 7613b371dbefb34e21a46c16ad164f4b

Nagy dolog vagy nem nagy dolog? Hát majd kiderül. Kenyeret egyébként sem eszem túl sokat, a kísértésbe mindig a vázsonyi kifli és az aldis magos zsemle visz. (fene beléjük:) Na jó, egy friss, még meleg kenyér és baguette ellen sem szoktam tiltakozni… De azért a nehezebb téma valószínűleg a sütik, édességek mellőzése lesz, mondjuk azokat áttolom arra a heti egy napra, szóval helyesbítek is, a nehezebb szitu az lesz, amikor nem tudom előre megtervezni a napi kajákat, vagy nem lesz sok időm és hirtelen akarok majd valamit enni. Nem nyúlhatok a kekszes bödönhöz, vagy törhetek egy kis csücsköt a kifliből. Csak egy kicsit. Se. De majd megpróbálok előre gondolkodni és nasihelyzetekre is felkészülni, mert ilyen bölcs és előrelátó vagyok. Ja, persze. Maradjunk annyiban, hogy bölcs és előrelátó szeretnék lenni. De hátha pont a gluténban volt az a faktor, ami miatt eddig nem ment az előregondolkodás kajafronton. Most, hogy mellőzöm, majd ez is menni fog:)

Az első napot ügyesen túl is éltem.  És akkor jöjjön a napi menü, hogy legyen meg az archívumban: Volt ma alma és kesudió reggel, aztán mexikói fűszerezésű sült karaj zöldségkörettel délben és este, pár szeletke gyulai kolbász a szomszéd tányérról elcsaklizva, fél banán és 3 kocka étcsoki. Eddig jó vagyok, még éhes sem voltam. Hurrá. 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kissné Sipos Júlia says:

    De király! Pár napja ugyanerre kattantam rá, mondjuk rögtön volt pár szelet frissen sült kenyér, de folytatom! Nálam a nov- dec kemény, három szülinap, két névnap, egy csaladi moka, plusz utana ünnepek! Mindenképp kell kompenzálnom. Hajrá neked is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!